14% تخفیف خرید اول از باندولینی | کد تخفیف:mordad

سبد خرید
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

قهوه عربی چیست | طرز تهیه و خواص قهوه عربی

زمان مطالعه9 دقیقه

قهوه عربی چیست
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۴۰۲تعداد بازدید : 1880نویسنده : azarmand دسته بندی : اطلاعات قهوه
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

قهوه عربی که در عربستان بسیار محبوب است در واقع یک نوع روش دم آوری قهوه است که بسیار شبیه به قهوه ترک می‌باشد ولی آن را با دله درست می‌کنند.

با همراه باشید تا به سوال شما در رابطه با قهوه عربی چیست و طرز تهیه آن پاسخ دهیم.

این نوشیدنی با طعم و عطر خاصی که دارد به عنوان یک نماد فرهنگی در خاورمیانه و شمال آفریقا مشهور است و بسیاری از افراد از نوشیدن آن لذت می‌برند.

شاید اسم قهوه خلیجی به گوشتان خورده باشد که در واقع همان قهوه عربی‌ ست.

قهوه عربی چیست؟

قهوه عربی

قهوه عربی به روشی برای دم کردن قهوه گفته می‌شود که آن را با ابزاری به اسم دله دم می‌کنند. قهوه خلیجی یا عربی نوشیدنی سنتی در عربستان است که از قدیم میان آن‌ها محبوب بوده.

اعراب برای افزایش انرژی و کاهش خستگی قهوه خلیجی را از چند صد سال پیش می‌نوشیدند؛ معمولا این قهوه را با نژاد عربیکا دم می‌کنند.

توصیه می‌کنیم این قهوه را حتما با دله و روی ذغال درست کنید ولی اگر به این موارد دسترسی نداشتید می‌توانید از جذوه نیز استفاده کنید.

طرز تهیه قهوه خلیجی یا عربی

قهوه عربی چگونه درست میشود؟

برای تهیه قهوه عربی ابتدا موارد زیر را آماده کنید و مراحل را دنبال کنید:

موارد مورد نیاز برای تهیه این نوشیدنی:

  •  دله عربی یا اگر دله نداشتید جذوه
  • سه فنجان آب ملایم
  • هل پودر شده(اختیاری)
  • پودر قهوه با آسیاب ریز سه قاشق
  • زعفران یا گلاب(اختیاری)
  • میخک(اختیاری)

مراحل درست کردن قهوه عربی:

  1. – آب را در دله بریزید و بگذارید به جوش بیافتد. زمانی که به جوش آمد، دله را از روی حرارت بردارید تا دمای آب کمی کاهش یابد.
  2. – پس از کاهش دما، پودر قهوه را به دله اضافه کنید و آن را با آب مخلوط کنید. سپس دله را با شعله کم روی حرارت قرار دهید.
  3. – دله را برای حدود ۱۰-۱۲ دقیقه روی شعله کم بگذارید. قهوه نباید از حد جوشیدن بیشتر برود.
  4. – بعد از این مدت، فوم روی قهوه شروع به بالا آمدن می‌کند. در این مرحله می‌توانید ادویه‌ های قهوه عربی مانند هل و میخک را اضافه کنید. همچنین اگر دوست دارید می‌توانید زعفران و گلاب را نیز اضافه کنید.
  5. – دله را بردارید و قهوه را در فنجان‌ های گرم سرو کنید. اگر دوست دارید، قهوه را از صافی عبور دهید تا پودر قهوه گرفته شود و قهوه صاف‌تری داشته باشید.

نکات درست کردن قهوه خلیجی:

– توصیه می‌شود فنجان‌های سرو را از قبل گرم کنید.
– دم کردن قهوه عربی با ذغال می‌تواند کمک کند قهوه با کیفیت تری داشته باشید؛ زیرا حرارت آرام و پیوسته‌تری دارد.
– اگر می‌خواهید قهوه خود را شیرین کنید، بهتر است قبل از سرو، شکر و شیر به آن اضافه کنید.

قهوه اسپرسو

خواص قهوه عربی

قهوه عربی دارای خواص ضد التهابی و انرژی‌‌زاست. ترکیبات مغذی موجود در این نوشیدنی به تقویت انرژی بدن کمک می‌کنند و به بدن اجازه می‌دهند تا فعالیت‌های روزانه خود را با انرژی کافی انجام دهد.

قهوه خلیجی به هضم غذا کمک زیادی می‌کند و برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، بسیار مفید است. این نوشیدنی با افزایش سوخت و ساز بدن، باعث بهبود هضم غذا می‌شود.

علاوه بر این، مصرف این قهوه برای کاهش وزن نیز مفید است. افرادی که رژیم غذایی دنبال می‌کنند، معمولاً این نوشیدنی را به برنامه خود اضافه می‌کنند.

این نوشیدنی منبع ویتامین B6 و B12 است و در تقویت سیستم ایمنی بدن، تولید گلبول‌های قرمز و حفظ سلامتی چشم‌‌ها و پوست نقش دارد.

از دیگر خواص قهوه دله، کاهش استرس بدن است. این نوشیدنی به بهبود تمرکز و کاهش سموم بدن کمک می‌کند. استرس زیاد می‌تواند منجر به ایجاد بیماری‌های جسمی زیادی شود که سلامت بدن را تهدید می‌کند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این نوشیدنی باعث افزایش انرژی بدن می‌شوند و همچنین باعث ترشح هورمون‌هایی مثل اکسی‌‌توسین، سروتونین و اندورفین می‌شوند که در کاهش استرس نقش دارند.

این مدل قهوه به بهبود علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند و می‌تواند در کاهش سردرد و میگرن موثر باشد. علاوه بر این، این نوشیدنی کلسترول بد بدن را کاهش می‌دهد و در بهبود سلامتی قلب و عروق تاثیر دارد.

قهوه خلیجی منبع خوبی از پتاسیم و حاوی کمی سدیم است که به تنظیم فشار خون کمک می‌کند. همچنین، این نوشیدنی دارای کالری کمی است.

قهوه عربی ادویه های مخصوصی مثل پودر هل یا میخک و… دارد که طبع گرم دارند و باعث متعادل شدن این نوشیدنی می‌شوند.

 

خواص قهوه عربی یا قهوه دله

 

مضرات قهوه دله عربی

علی‌رغم خواص قهوه دله که بسیار است، در صورت مصرف بیش از حد، می‌تواند مضراتی مانند افزایش فشار خون، بی‌خوابی، اضطراب، سوء هاضمه، پوکی استخوان و تداخل با داروها داشته باشد. با این حال، اکثر افراد می‌توانند بدون هیچ مشکلی از 2 تا 3 فنجان قهوه دله در روز لذت ببرند. برای کاهش مضرات، قهوه را در حد اعتدال مصرف کنید، از مصرف آن در اواخر روز خودداری کنید، اگر باردار یا شیرده هستید مصرف آن را محدود کنید و اگر مشکلات سلامتی دارید با پزشک خود مشورت کنید.

فرق قهوه ترک و عربی

قهوه عربی و ترک بسیار به هم شبیه‌اند و در واقع فرق آن‌ها در ادویه ای‌ است که به قهوه خلیجی اضافه می‌شود و قهوه ترک آن را ندارد.

همچنین قهوه ترک با جذوه و قهوه عربی با دله قهوه درست می‌شود.

ادویه قهوه عربی

همان‌طور که اشاره کردیم قهوه عربی ادویه‌هایی دارد که هنگام درست کردن آن می‌توانید به نوشیدنیتان اضافه کنید. معمولا ادویه های قهوه پودر هل، میخک، گلاب، زعفران و… هستند.

 

قهوه جزوه عربی

پودر قهوه خلیجی

پودر قهوه خلیجی باید بسیار ریز باشد که دم آوری به خوبی انجام شود؛ می‌توانید قهوه عربی را با آسیاب قهوه ترک از سایت قهوه باندولینی تهیه کنید.

قهوه عربی برای لاغری

این قهوه نیز مانند سایر قهوه هاست با این تفاوت که روش تهیه آن فرق دارد. اگر به دنبال لاغری با قهوه عربی هستید باید بگوییم که این نوشیدنی به واسطه افزودنی‌هایی که دارد می‌تواند کالری بالایی داشته باشد.

دقت کنید که چه نوع ادویه‌ای به قهوه خلیجی‌تان اضافه می‌کنید.

اگر به دنبال لاغری با قهوه هستید بهتر است به جای آن به خرید قهوه اسپرسو، فرانسه و… فکر کنید.

قهوه عربی با هل

همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم هل یکی از ادویه های قهوه عربی است.

برای تهیه قهوه خلیجی با هل، بعد از این که قهوه را روی شعله قرار دادید و فوم روی آن تشکیل شد می‌توانید پودر هل را به آن اضافه کنید.

هل در این نوشیدنی جدا از مزایای بسیاری که برای بدن دارد باعث متعادل شدن طعم قهوه می‌شود..

قهوه عربی در ایران

بهترین نوع قهوه برای دله

بهترین نوع قهوه برای دله، قهوه ای است که طعم و عطر دلخواه شما را داشته باشد. با این حال، به طور کلی، قهوه های عربیکا به دلیل طعم ملایم و گوارای خود، برای تهیه قهوه دله مناسب‌تر هستند.

برخی از قهوه های عربیکای محبوب برای دله عبارتند از:

  • قهوه یمنی: این قهوه طعم قوی و کمی تلخ دارد و عطر ادویه‌های شرقی می‌دهد.
  • قهوه اتیوپی: این قهوه طعم میوه ای و اسیدی دارد و عطر گل می‌دهد.
  • قهوه کنیا: این قهوه طعم متعادل و کمی ترش دارد و عطر مرکبات می‌دهد.
  • قهوه کلمبیا: این قهوه طعم ملایم و گوارا دارد و عطر شکلات می‌دهد.

علاوه بر نوع قهوه، رست قهوه نیز بر طعم نهایی قهوه دله تاثیر می‌گذارد. قهوه‌های رست شده‌ی متوسط تا تیره برای قهوه دله مناسب‌تر هستند. زیرا این قهوه‌ها طعم قوی‌تری دارند و تلخی آنها به خوبی با طعم ملایم دله ترکیب می‌شود.

قهوه عربی یا اسپرسو؟

در واقع این شما هستید که باید جواب این سوال را بدهید؛ نوشیدن قهوه کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.

اسپرسو حدود 40گرم عصاره قهوه فشرده شده است که کافئین نسبتا بالایی نیز دارد اما قهوه عربی را با دله و روی شعله ذغال یا گاز درست می‌کنند.

توصیه می‌کنیم هر دو نوع را تست کنید تا ببینید سلیقه شما به کدام نزدیک‌تر است.

تفاوت قهوه دله با اسپرسو

روش تهیه:

قهوه دله با استفاده از دله، که یک ظرف فلزی یا مسی مخصوص است، تهیه می‌شود. پودر قهوه آسیاب شده در دله ریخته شده و آب جوش به آن اضافه می‌شود. سپس دله را روی حرارت ملایم قرار می‌دهند تا قهوه به آرامی دم بکشد. اسپرسو با استفاده از دستگاه اسپرسو ساز تهیه می‌شود. آب داغ با فشار زیاد از میان قهوه آسیاب شده عبور می‌کند و در عرض چند ثانیه اسپرسو آماده می‌شود.

طعم:

قهوه دله طعم ملایم و گوارایی دارد. به دلیل اینکه قهوه به آرامی دم می‌کشد، تلخی کمتری دارد و طعم و عطر قهوه به طور کامل استخراج می‌شود. اسپرسو طعم قوی و تلخی دارد. به دلیل عبور سریع آب داغ از قهوه، عصاره و کافئین بیشتری از قهوه استخراج می‌شود و طعم آن غلیظ‌تر می‌شود.

موارد استفاده:

قهوه دله را می‌توان به تنهایی یا با خرما یا شیرینی سرو کرد. همچنین از آن در تهیه نوشیدنی‌های دیگر مانند قهوه عربی و قهوه زنجبیلی نیز استفاده می‌شود. اسپرسو را می‌توان به تنهایی یا به عنوان پایه‌ی نوشیدنی‌های دیگر مانند لاته، کاپوچینو و آمریکانو سرو کرد.

طرز تهیه قهوه عربی

طرز تهیه قهوه عربی بدون دله

بهترین راه دم آوری قهوه عربی همان دله است اما اگر به دله دسترسی ندارید می‌توانید از شیرجوش یا جذوه نیز استفاده کنید.

طرز تهیه قهوه عربی در فلاسک

مراحل تهیه:

  1. فلاسک را گرم کنید. قبل از شروع دم کردن قهوه، فلاسک را با آب جوش گرم کنید تا قهوه گرم بماند.
  2. آب را به جوش آورید. در یک قوری یا دله آب را به جوش آورید.
  3. قهوه و ادویه ها را اضافه کنید. قهوه عربیکا آسیاب شده، هل، زعفران و گلاب (اگر از آن‌ها استفاده می‌کنید) را به آب جوش اضافه کنید.
  4. مخلوط را به آرامی بجوشانید. حرارت را کم کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه قهوه را به آرامی بجوشانید. مراقب باشید که قهوه سر نرود.
  5. قهوه را صاف کنید. قهوه را از طریق صافی قهوه یا پارچه نخی نازک داخل فلاسک بریزید.
  6. شکر را اضافه کنید (اختیاری). اگر قهوه شیرین دوست دارید، می توانید به هر فنجان قهوه مقداری شکر اضافه کنید.
  7. قهوه را سرو کنید. قهوه عربی را گرم و به همراه خرما یا شیرینی سرو کنید.

قهوه عربی با شیر

اگر قهوه ترک را با شیر درست کنید، به آن قهوه یونانی می‌گویند ولی بهترین حالت دم کردن قهوه عربی با آب است و بهتر است شما نیز همین روش را در پیش بگیرید تا عصاره‌گیری درست و مناسبی انجام داده باشید.

اطلاعات بیشتر

محمدرضا آذرمند

محمدرضا آذرمند هستم. نویسنده مقالات، مسئول سئو و مدیر سایت فروشگاه خرید قهوه باندولینی.
افتخار همکاری با مجموعه هایی مثل پارسی هولدینگ، پارسی پودر، پارسی پت و... را دارم.
علاقه مند به دنیای عطر و طعم قهوه و اندکی باریستا 🙂

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
قهوه موکاپات
close slider

پودر قهوه موکاپات