از راحت ترین روش های دم کردن قهوه در خانه قهوه فرانسه قهوه موکاپات و قهوه ترک هستند که علاوه بر زمان کم و ساده بودن روش دم کردن؛ نیاز به ابزار خیلی خاصی ندارند. این قهوه ها را با ابزار هایی مثل فرنچ پرس، موکاپات، جدوه و… دم میکنیم. در ادامه راحت ترین روش دم کردن قهوه و روش های دم کردن آن ها را بررسی میکنیم و پودر قهوه مناسب برای هریک را معرفی میکنیم تا بتوانید در کمترین زمان و با کم ترین امکانات یک قهوه با کیفیت تهیه کنید.
راحت ترین روش دم کردن قهوه:
قهوه فرانسه موکاپات و قهوه ترک راحت ترین روش های دم کردن قهوه در خانه هستند چون نیاز به مهارت خاصی ندارند و در کمتر از 5 دقیقه میتوانید قهوه ای خوشمزه تهیه کنید. همچنین این قهوه ها با ابزار های ساده دم میشوند که قیمت و پیچیدگی زیادی ندارند.
هر کدام از این روش ها ویژگی های خاصی به نوشیدنی شما اضافه میکنند مثلا قهوه ترک غلیظ و قهوه فرانسه رقیق است.
قهوه فرانسه:
قهوه فرانسه که ان را با وسیله ای به اسم فرنچ پرس دم میکنیم طعمی غنی و غاظت کمی دارد. این قهوه به سادگی دم میشود و برای تهیه ان فقط به فرنچ پرس، پودر قهوه فرانسه، و آب داغ نیاز دارید.
برا تهیه قهوه فرانسه؛ به ازای هر فنجان که قهوه نیاز دارید 12 تا 18 گرم پودر قهوه فرانسه(1 الی 2 قاشق غذا خوری) را داخل فرنچ بریزید و سپس به مقداری که دوست دارید به آن آب داغ(با دمای نزدیک به جوش یعنی 96 درجه) اضافه کنید.
اگر دوست دارید حجم نوشیدنی تان کمتر باشد آب کمتری اضافه کنید. حالا 4 دقیقه منتظر باشید تا قهوه تان دم بکشد(اگر میخواهید قهوه تان کافئین بیشتری داشته باشد 5 دقیقه صبر کنید).
سپس اهرم فرنچ پرس را فشار دهید تا پودر قهوه به ته فرنچ پرس برود و عصاره را داخل لیوان ریخته و بنوشید.
بهترین ترکیب برای قهوه فرانسه؛ ترکیباتی مثل 60-40 روبوستا و یا 80 درصد روبوستا هستند که طعم متعادل و جذابی به قهوه میدهند.
توضیحات بیشتر درباره طرز تهیه قهوه فرانسه را در این لینک بخوانید.
شاید برخی افراد راحت ترین روش دم کردن قهوه را با جذوه روی حرارت بدانند.
قهوه ترک
قهوه ترک یکی از سنتیترین و معروفترین روشهای تهیه قهوه است که در کشورهای خاورمیانه و بالکان بسیار محبوب است. در ادامه، طرز تهیه قهوه ترک را به طور دقیق توضیح میدهم.
مواد لازم:
پودر قهوه ترک (برای خرید قهوه ترک کلیک کنید)
آب سرد
شکر (اختیاری)
جذوه (قهوهجوش مخصوص قهوه ترک)
– قاشق کوچک و فنجان
مراحل تهیه قهوه ترک:
1. انتخاب اندازه فنجان:
– ابتدا فنجان قهوه ترک را انتخاب کنید و به اندازه هر فنجان، یک فنجان آب سرد به جذوه اضافه کنید.
2. اضافه کردن قهوه:
– به ازای هر فنجان آب، یک قاشق چایخوری پر قهوه ترک را به جذوه اضافه کنید. اگر میخواهید قهوه کافئین بالا داشته باشید، میتوانید مقدار قهوه را افزایش دهید.
3. اضافه کردن شکر(دلخواه):
– اگر دوست دارید قهوه ترک خود را شیرین کنید، شکر را نیز در همین مرحله اضافه کنید. برای قهوه تلخ، شکر اضافه نکنید. برای قهوه با شکر متوسط، یک قاشق چایخوری شکر و برای قهوه خیلی شیرین، دو قاشق چایخوری شکر به ازای هر فنجان اضافه کنید.
4. هم زدن:
– همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید تا قهوه و شکر کاملاً در آب حل شوند.
5. دم کردن قهوه:
– جذوه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید قهوه به آرامی گرم شود. مهم است که حرارت ملایم باشد تا قهوه به آرامی به نقطه جوش برسد و کف کند.
– وقتی قهوه شروع به کف کردن کرد، جذوه را از روی حرارت بردارید و کف روی آن را با قاشق بردارید و به فنجانها تقسیم کنید.
– جذوه را دوباره روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید که قهوه دوباره کف کند. این کار را دو تا سه بار تکرار کنید تا قهوه به خوبی دم بکشد و کف زیادی داشته باشد.
6. ریختن قهوه:
– قهوه ترک را به آرامی در فنجانها بریزید. مطمئن شوید که کف قهوه به طور مساوی در فنجانها تقسیم شده باشد.
یکی دیگر از راحت ترین روش های دم کردن قهوه را یاد گرفتید. و اما موکاپات نیز از روش های محبوب و آسان تهیه قهوه در خانه است.
قهوه موکاپات:
با موکاپات که از راحت ترین روش های دم کردن قهوه است میتوانید عصاره ای شبیه به اسپرسو بگیرید. غلیظ، کمی تلخ و طعم قوی.
نکته جالب درباره موکاپات این است که در مسافرت و کمپینگ ها هم میتوانید به راحتی قهوه تهیه کنید.
- پر کردن مخزن آب:
- مخزن پایین موکاپات را تا جایی که خط نشانگذاری شده یا تا زیر سوپاپ با آب سرد پر کنید. مراقب باشید آب بالا تر از سوپاپ نباشد.
- اضافه کردن قهوه:
- فیلتر فلزی (سبد قهوه) را برداشته و آن را با قهوه آسیاب شده پر کنید. قهوه باید به طور مساوی و بدون فشرده سازی زیاد داخل سبد قرار گیرد. سطح قهوه را صاف کنید.
- بستن موکاپات:
- فیلتر قهوه را در مخزن آب قرار دهید و سپس بخش بالای موکاپات را به قسمت پایینی محکم ببندید.
- قرار دادن روی حرارت:
- موکاپات را روی منبع حرارتی (گاز یا اجاق برقی) با حرارت متوسط قرار دهید. حرارت زیاد ممکن است باعث سوختن قهوه شود و حرارت کم نیز زمان دم کردن قهوه را افزایش میدهد.
- انتظار برای خروج قهوه:
- پس از مدتی، آب در مخزن پایین به جوش میآید و بخار آب تحت فشار از طریق قهوه عبور کرده و به قسمت بالای موکاپات میرسد. این فرآیند با صدای خروج بخار و پر شدن مخزن بالایی از قهوه قابل تشخیص است.
- برداشتن از روی حرارت:
- وقتی مخزن بالایی پر شد و صدای جوشیدن متوقف شد، موکاپات را از روی حرارت بردارید.
برای خواندن مقاله کامل تر ” طرز تهیه قهوه با موکاپات” کلیک کنید
قهوه COLD BREW(سرد دم)
اما در آخر برای تهیه قهوه سرد دم که راحت ترین روش دم کردن قهوه است؛ به پودر قهوه با آسیاب درشت، آب سرد، یک بطری و یک فیلتر نیاز دارید. این قهوه در زمان بیشتر و با آب سرد عصاره گیری میشود و برای فصل گرم مثل تابستان گزینه ایده آل است.
مقالات مفید انگلیسی:
Refreshing Iced Coffee Drinks to Sip all Summer Long
تهیه قهوه سرد دم بسیار راحت و ساده است و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد. برای تهیه قهوه کلد برو، ابتدا به دانه قهوه با آسیاب درشت نیاز دارید. اندازه آسیاب باید مشابه شکر باشد. سپس به ازای هر 200 میلیلیتر آب(یک لیوان)، حدود 14 تا 18 گرم(1 الی 2 قاشق غذا خوری) قهوه آسیاب شده درشت را در ظرف بزرگ بریزید. آب سرد را به قهوه اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا تمام قهوه ها خیس شوند.
ظرف را بپوشانید و به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال قرار دهید. زمان دم کشیدن را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید؛ هرچه زمان بیشتر باشد، کافئین و انرژی بیشتری خواهد شد. پس از گذشت زمان دم کشیدن، قهوه را از فیلتر عبور دهید. میتوانید از فیلتر قهوه، صافی یا پارچه برای این کار استفاده کنید تا تفالهها از عصاره قهوه جدا شوند. اگر میخواهید قهوه صاف تری داشته باشید، میتوانید مرحله صاف کردن را دوباره تکرار کنید.
میتوانید آن را با یخ سرو کنید یا به تنهایی بنوشید. در صورت تمایل، میتوانید شیر، خامه یا شکر به قهوه اضافه کنید. نسبت استاندارد 1:8 (یک قسمت قهوه به هشت قسمت آب) است، اما میتوانید این نسبت را بر اساس ذائقه خود تغییر دهید. قهوه کلد برو در یخچال تا یک هفته قابل نگهداری است. برای افزودن طعمهای مختلف، میتوانید از چاشنیهایی مانند وانیل و دارچین در مرحله دم کردن استفاده کنید. با رعایت این مراحل، میتوانید یک فنجان قهوه کلد برو خوشمزه و خنک تهیه کنید و از طعم ملایم و بی نظیر آن لذت ببرید.
نکته مهم: راحت ترین روش دم کردن قهوه در خانه را با قهوه ساز های مختلف بررسی کردیم. همه این قهوه ساز ها نیاز به پودر قهوه با آسیاب مخصوص خود دارند یعنی نمیتوانید با پودر قهوه ای که برای موکاپات است؛ قهوه فرانسه دم کنید.
البته راحت ترین راه دم کردن قهوه استفاده از پئدر قهوه فوری است که کافی است آن را داخل آب داغ بریزید و هم بزنید. البته قهوه فوری کیفیت و تازگی قهوه هایی که خودتان دم میکنید را ندارد و در این مقاله ما به آن نمیپردازیم.
سخن پایانی:
ساده ترین و راحت ترین روش دم کردن قهوه در خانه عبارتند از قهوه فرانسه، موکاپات، فرنچ پرس و قهوه سرد دم که برای تهیه آن ها نیاز به تجربه خاصی ندارید و وسیله دم آوری آن ها نیز ساده و ارزان است؛ با این روش ها میتوانید به راحتی در خانه و در کمتر از 5 دقیقه قهوه تان را دم کنید.
در تیتر های بالا روش تهیه هر کدام را به همراه نکات بررسی کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
محمدرضا آذرمند هستم. نویسنده مقالات، مسئول سئو و مدیر سایت فروشگاه خرید قهوه باندولینی.
افتخار همکاری با مجموعه هایی مثل پارسی هولدینگ، پارسی پودر، پارسی پت و... را دارم.
علاقه مند به دنیای عطر و طعم قهوه و اندکی باریستا 🙂
سلام
کدوم روش دم آوری باعث میشه قهوه کافئین بیشتری داشته باشه؟
برای قهوه فرانسه چه مدل فرنچ پرسی بهتره؟ پیرکس یا استیل؟
خیلی مقاله خوبی بود