آیا با موکاپات می شود شیر قهوه درست کرد؟
بله،موکاپات یکی از اصلی ترین روش های ایتالیایی دم آوری قهوه است و انواع ترکیبات قهوه را می توان با آن تهیه کرد.تفاوت هایی در عصاره گیری موکاپات و روش های دیگر وجود دارد که انتخاب بهترین روش به ذائقه مصرف کننده بر می گردد.
آیا می شود با موکاپات قهوه با کرما درست کرد؟
بله اما نه به کیفیت عصاره گیری با دستگاه اسپرسو ساز برقی.کرمای قهوه در اثر فشار زیاد هنگام عصاره گیری به وجود می آید و بیشترین فشار در بین روش های دم آوری مربوط به دستگاه اسپرسو می باشد اما موکاپ چون فشار کمتری دارد کرمای کمتری نیز می دهد.
قهوه موکاپات چه آسیابی دارد و از کجا تهیه کنم؟
آسیاب موکاپات درشت تر از دستگاه خانگی و ریز تر از فرنچ پرس است. می تونید هر ترکیبی از قهوه که دوست دارید رو با آسیاب دقیق ویژه موکاپات از باندولینی بخرید.قهوه کلاسیک ایتالیانو می تونه ترکیب خوبی برای موکاپات باشه
فهرست مطالب
طرز تهیه شیر قهوه با موکاپات:
مواد لازم برای تهیه شیر قهوه با موکاپات:
- پودر قهوه موکاپات (مقدار آن بستگی به اندازه موکاپات دارد).
- آب ترجیحا داغ (تا زیر سوپاپ موکاپات)
- شیر (به مقدار دلخواه)
برای خرید پودر قهوه برای موکاپات کلیک کنید.
مراحل درست کردن شیر قهوه با موکاپات:
-
مخزن پایینی موکاپات را تا زیر سوپاپ از آب ترجبحا داغ پر کنید. از پر کردن بیش از حد مخزن خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث سرریز شدن قهوه شود.
-
سبد فیلتر را با قهوه آسیاب شده مخصوص موکاپات پر کنید. قهوه را به آرامی داخل سبد بریزید ولی آن را برای صاف کردن فشار ندهید.
-
سبد فیلتر را داخل مخزن پایینی قرار دهید و مخزن بالایی را روی آن ببندید.
-
موکاپات را روی حرارت متوسط قرار دهید. از شعله خیلی زیاد استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث طعم تلخ شدن قهوه شود.
-
منتظر بمانید تا قهوه دم بکشد. هنگامی که صدای قلی قلی از موکاپات شنیدید، به این معنی است که قهوه آماده است.
-
حرارت را خاموش کنید و موکاپات را از روی اجاق بردارید.
-
شیر را گرم کنید. میتوانید شیر را در یک ظرف یا در مایکروویو گرم کنید.
-
قهوه را در فنجان بریزید.
-
شیر گرم را به آرامی به قهوه اضافه کنید.
-
شیر قهوه خود را با شکر، دارچین یا هر طعم دهنده دیگری که دوست دارید مزه دار کنید.
نکات:
- برای طعم بهتر، از قهوه آسیاب شده تازه استفاده کنید.
- از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید.
- شیر را بیش از حد گرم نکنید، زیرا ممکن است به دلیل سوختن لاکتوز طعم آن را تغییر پیدا کند.
- میتوانید از انواع مختلف شیر مانند شیر گاو، شیر بادام یا شیر نارگیل استفاده کنید.
- برای یک شیر قهوه خامه ای تر، می توانید از شیر بخارپز شده استفاده کنید.
- اگر موکاپات ندارید، می توانید از روش های دیگر مانند فرنچ پرس یا قهوه ساز برای تهیه قهوه استفاده کنید.
مشاهده لیست قهوه های اسپرسو
طرز تهیه شیر قهوه با دستگاه:
برای تهیه شیر قهوه با دستگاه نیاز به دستگاه اسپرسوساز، یک لیوان شیر و یک شات سینگل یا دبل اسپرسو دارید. اگر دوست دارید در انتهای کار به شیر قهوه خود شکر یا سیروپ شیرین کننده اضافه کنید.
به طور خلاصه در این روش ابتدا عصاره گیری اسپرسو را انجام میدهید سپس نازل بخار دستگاه اسپرسوساز را درون شیر برده و آن را گرم میکنید و به اسپرسو اضافه میکنید.
1. عصاره گیری اسپرسو:
ابتدا دستگاه را روشن کرده و صبر کنید تا آب را گرم کند. برای عصاره گیری قهوه سینگل، حدود 7-9 گرم قهوه آسیاب شده و برای قهوه دبل 14 تا 18 گرم را در پورتافیلتر دستگاه بریزید، آن را فشرده کرده و پورتافیلتر را به دستگاه وصل کنید. دکمه شروع را فشار دهید تا اسپرسو عصاره گیری شود. این فرایند باید بین 15 تا 30 ثانیه طول بکشد(بستگی به نوع دستگاه دارد).2. گرم کردن شیر با نازل بخار:
شیر را داخل پیچر یا ظرف فلزی بریزید و نازل بخار را درون شیر قرار دهید و نازل را باز کنید. اگر دوست دارید شیر قهوه کف دار داشته باشید حدودا 5 ثانیه اول سر نازل بخار را فقط به مقدار خیلی کمی درون شیر فرو ببرید تا فوم ایجاد شود و سپس آن را داخل تر ببرید که هم شیر را گرم کند و هم آن را بچرخاند که فوم شیر با خود شیر ترکیب شود. (میتوانید با دست نیز پیچر یا طرف شیر را بچرخانید تا ترکیب شوند). وقتی شیر به دمای مناسب (حدود 60-70 درجه سانتیگراد) رسید و حبابهای ریز و کرمی در سطح آن ظاهر شد، نازل بخار را خاموش کنید. دقت کنید که اگر دمای شیر را خیلی بالا ببرید مزه شیر عوض میشود.3. ترکیب کردن شیر و اسپرسو:
– اسپرسو را در یک فنجان بریزید. – شیر گرم شده و کف آن را بهآرامی روی اسپرسو بریزید. اگر مهارت کافی دارید، میتوانید با حرکات دست طرحهای زیبایی مثل قلب یا برگ روی فنجان ایجاد کنید که به آن لاته آرت میگویند.4. اضافه کردن شکر یا سیروپ (اختیاری):
– اگر دوست دارید شیر قهوهتان شیرین باشد، میتوانید مقداری شکر به آن اضافه کرده و هم بزنید.طرز تهیه قهوه کف دار با موکاپات:
اگرچه موکاپات به طور سنتی برای تهیه قهوه بدون کف طراحی شده است اما با چند ترفند ساده می توانید قهوه ای با کمی کف با آن تهیه کنید.
روش های تهیه قهوه کف دار با موکاپات:
روش 1: استفاده از شیر گرم شده
مواد لازم:
- قهوه آسیاب شده مخصوص موکاپات (به مقدار دلخواه)
- آب (به مقدار لازم)
- شیر (به مقدار دلخواه)
مراحل تهیه:
-
مخزن پایینی موکاپات را تا زیر سوپاپ از آب سرد پر کنید. از پر کردن بیش از حد مخزن خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث سرریز شدن قهوه شود.
-
سبد فیلتر را با قهوه آسیاب شده پر کنید. قهوه را به آرامی داخل سبد بریزید و آن را صاف نکنید.
-
سبد فیلتر را داخل مخزن پایینی قرار دهید و مخزن بالایی را روی آن ببندید.
-
موکاپات را روی حرارت متوسط قرار دهید. از شعله خیلی زیاد استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث طعم تلخ شدن قهوه شود.
-
منتظر بمانید تا قهوه دم بکشد. هنگامی که صدای قلی قلی از موکاپات شنیدید، به این معنی است که قهوه آماده است.
-
حرارت را خاموش کنید و موکاپات را از روی اجاق بردارید.
-
شیر را گرم کنید. میتوانید شیر را در قابلمه یا در مایکروویو گرم کنید.
-
کمی از شیر گرم شده را در فنجان خود بریزید.
-
قهوه را به آرامی روی شیر بریزید.
-
از باقیمانده شیر گرم شده برای ایجاد کف استفاده کنید. شیر را با استفاده از قاشق یا همزن دستی به سرعت هم بزنید تا کف ایجاد شود. (با فرنچ پرس هم میتوانید از شیر فوم بگیرید).
-
کف شیر را روی قهوه بریزید.
-
قهوه کف دار خود را با شکر، دارچین یا هر طعم دهنده دیگری که دوست دارید مزه دار کنید.
مقالات مرتبط: فواید و معایب موکاپات
روش 2: استفاده از شیر سرد
مواد لازم:
- قهوه آسیاب شده مخصوص موکاپات (به مقدار دلخواه)
- آب (به مقدار لازم)
- شیر سرد (به مقدار دلخواه)
مراحل تهیه:
-
مخزن پایینی موکاپات را تا زیر سوپاپ از آب سرد پر کنید. از پر کردن بیش از حد مخزن خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث سرریز شدن قهوه شود.
-
سبد فیلتر را با قهوه آسیاب شده پر کنید. قهوه را به آرامی داخل سبد بریزید و آن را صاف نکنید.
-
سبد فیلتر را داخل مخزن پایینی قرار دهید و مخزن بالایی را روی آن ببندید.
-
موکاپات را روی حرارت متوسط قرار دهید. از شعله خیلی زیاد استفاده نکنید، زیرا ممکن است طعم تلخ شدن قهوه شود.
-
منتظر بمانید تا قهوه دم بکشد. هنگامی که صدای قلی قلی از موکاپات شنیدید، به این معنی است که قهوه آماده است.
-
حرارت را خاموش کنید و موکاپات را از روی اجاق بردارید.
-
شیر سرد را در فنجان خود بریزید.
-
قهوه را به آرامی روی شیر بریزید.
-
با استفاده از قاشق یا همزن دستی، قهوه و شیر را به سرعت هم بزنید تا کف ایجاد شود.
-
قهوه کف دار خود را با شکر، دارچین یا هر طعم دهنده دیگری که دوست دارید مزه دار کنید.
نکات:
- برای طعم بهتر، از قهوه آسیاب شده تازه استفاده کنید.
- از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید.
- از شیر سرد پرچرب استفاده کنید تا کف بیشتری ایجاد شود.
- قهوه و شیر را به شدت هم بزنید تا کف پایداری ایجاد شود.
با کمی تمرین، می توانید قهوه کف دار خوشمزه ای با موکاپات خود درست کنید.
طرز تهیه لاته با موکاپات:
لاته یا لته نوشیدنی ایست که از اضافه شدن شیر و کف شیر به اسپرسو ایجاد میشود. اما با موکاپات نیز میتوانید لاته تهیه کنید. مراحل تهیه قهوه با موکاپات که در بالا گفته شد را انجام دهید و اگر فرنچ پرس هم ندارید؛ شیر را با قاشق یا ترجیحا همزن های برقی کوچک هم بزنید تا شیر کف کند و حالا شیر را به قهوه ای که با موکاپات درست کردید اضافه کنید. لاته ای که در کافه ها مینوشید با اسپرسوساز ها عصاره گیری شده و شیر آن نیز با نازل هاب بخار قوی فوم دار شده پس طرز تهیه لاته با موکاپات به کیفیت لاته های کافه نمیرسد اما طعم خوبی دارد. بعد از آموزش طرز تهیه شیر قهوه با موکاپات و لته با موکاپات؛ میتوانید موکا را نیز امتحان کنید. موکا علاوه بر شیر دارای پودر یا سس شکلات است و طعم دلچسبی دارد.طرز تهیه موکا با موکاپات:
با موکاپات، شیر پودر قهوه و شکلات یا پودر شکلات میتوانید موکا درست کنید. موکایی که در کافه ها مینوشید با اسپرسوساز های صنعتی و نازل بخار قوی درست مشود اما با موکاپات نیز میتواند مراحل تهیه آن را دنیال کنید.مراحل درست کردن موکا با موکاپات:
بعد از این که عصاره قهوه را با موکاپات(طبق آموزش های بالا) گرفتید-
شیر را گرم کنید. میتوانید شیر را در قابلمه یا در مایکروویو گرم کنید.
-
در یک فنجان جداگانه، پودر کاکائو و شکر را با هم مخلوط کنید.
-
کمی از شیر گرم شده را به مخلوط پودر کاکائو و شکر اضافه کنید و هم بزنید.
-
باقیمانده شیر گرم را به فنجان خود اضافه کنید.
-
قهوه ای که با موکاپات تهیه کردید را به آرامی روی شیر بریزید.
-
مخلوط پودر کاکائو و شکر را به آرامی روی قهوه بریزید.
-
موکای خود را با خامه زده شده، شکلات رنده شده یا هر تاپینگ دلخواه دیگری تزیین کنید.
جمع بندی:
در این مقاله طرز تهیه شیر قهوه با موکاپات ، لاته و موکا را یاد گرفتید. توجه داشته باشید که لاته و موکا کافه ها چون با دستگاه های اسپرسو ساز صنعتی تهیه میشوند اندکی با آن چه با موکاپات درست میکنید متفاوت است اما به هرحال طعم بسیار خوبی دارد. سعی کنید در تمام مراحل شیر را زیاد گرم نکنید چرا که ممکن است طعم شیر در اثر سوختن لاکتوز تعییر کند.فروشگاه خرید قهوه باندولینی
latte with moka potمحمدرضا آذرمند هستم. نویسنده مقالات، مسئول سئو و مدیر سایت فروشگاه خرید قهوه باندولینی.
افتخار همکاری با مجموعه هایی مثل پارسی هولدینگ، پارسی پودر، پارسی پت و... را دارم.
علاقه مند به دنیای عطر و طعم قهوه و اندکی باریستا 🙂
بسیار عالی بود
میشه درست کردن کاپوچینو، ماکیاتو و موکا با موکاپات رو هم آموزش بدین؟
سلام حتما
بنظرتون چه نوع قهوه ای برای تهیه شیر قهوه با موکاپات مناسب تره؟
اگه کافئین زیاد دوست دارید ترکیب 60 درصد روبوستا
لطفا مقالات بیشتری در مورد انواع قهوه و روش های دم آوری منتشر کنید. با تشکر از باندولینی