برای یک شات قهوه اسپرسو خوشمزه و باب میل به جز کیفیت دانه ها و تازگی باید به یک فاکتور مهم دیگه هم توجه کنیم که چیزی نیست جز درصد ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا ولی این یعنی چی؟
قهوه ای که مینوشید یا 100% روبوستا است یا 100% عربیکا و یا ترکیبی از این دو نوع دانه قهوه که با بالا پایین کردن آن ها عطر و طعم، کافئین، گیرایی قهوه و خیلی چیز های دیگه تغییر میکنه که با دونستن ویژگی هر میکس قهوه اسپرسو میتونید بهتر انتخاب کنید که کدام رو استفاده کنید.
در ادامه کامل بخوانید که بهترین ترکیب قهوه اسپرسو کدومه و کدومش برای شما مناسب تره.
اگه خیلی سریع بخوام بهترین ترکیب قهوه برای اسپرسو رو معرفی کنم میکس 50-50 یا 60-40 روبوستا هستش که نه طعمش خیلی تلخ و زننده میشه و نه خیلی ترش و مهم تر از اون به خاطر وجود دان عربیکا طعم و رایحه پیچیده و جذابی میگیره و کافئینش هم کم نیست.
بهترین ترکیب قهوه اسپرسو
بهترین ترکیب قهوه اسپرسو اونیه که شما بیشتر دوسش دارید قهوه های 90 یا 100 درصد روبوستا کافئین و گیرایی زیاد و طعم تلخ دارن و رایجه اونا بیشتر دودی و شکلاتیه اما میکس قهوه اسپرسو که توش عربیکا بیشتر باشه کافئین کمتر و اسیدیته بیشتر داره ولی با کیفیت تر و کمی گرون تره و شاید طعمش یکم ترش باشه.
حالا برای اینکه بهترین میکس قهوه اسپرسو رو مناسب برای خودت درک کنی ویژگی و طعم هر ترکیب رو پایین بخون:
قهوه اسپرسو 100% روبوستا:
دم کردن قهوه به روش اسپرسو معمولا طعم قهوه رو کمی تلخ تر میکنه و استفاده از دان قهوه صد درصد روبوستا برای اون باعث میشه طعم قهوه ات کاملا تلخ ولی سنگین و موندگار توی دهان باشه. این تلخی نسبتا زیاد به خاطر کافئین بالا توی دان قهوه روبوستا هستش پس این میکس گیرایی و کافئین زیادی هم داره و بهتره عصر یا شب اون رو نوشجان نکنید که شب بتونید راحت بخوابید.
برای دیدن محصول قهوه 100 روبوستا باندولینی روی عکس کلیک کن.
قهوه 90-10 روبوستا
این ترکیب هم تقریبا مثل 100% روبوستا هستش و خیلی فرق نداره فقط اینکه 10% عربیکا داره که یکم از تلخی اون کم میکنه و طعم و رایحه قهوه رو یکم بهتر میکنه.
میکس 70-30 روبوستا برای اسپرسو:
یکی از بهترین ترکیب های قهوه برای اسپرسو ترکیب 70 درصد روبوستا و 30 درصد عربیکا هستش که خیلی هم توی کافه ها استفاده میشه چون این میکس به اسپرسو یک طعم بالانس و متعادل از تلخی و اسیدیته میده و 30% دان عربیکایی که داره باعث میشه قهوه خیلی تلخ نشه ولی ترش هم نباشه.
این میکس برای استفاده روزانه، قبل تمرین یا باشگاه، برای درس خواندن و… عالیه.
میکس 60-40 روبوستا
میکس 60% روبوستا و 40% عربیکا هم مثل میکس بالا برای قهوه اسپرسو ایده آل هستش و یکی از لاین های قهوه محبوب توی کافه هاست. این میکس کافئین متوسط به بالا داره و ترکیب محبوب ایتالیایی ها هم هستش چون همزمان هم از کافئین دانه های روبوستا استفاده میکنی و هم از طعم بالانس و متعادلی که این ترکیب داره لذت میبری.
پیشنهاد ما اینه که این میکس رو تهیه کنی و اگه گیرایی لازم رو نداشت ترکیب هایی با روبوستا بیشتر رو تست کنی و اگه کافئینش بالا بود و ی ترکیب سبک تر ولی با کیفیت تر میخواستی میکس هایی که عربیکا بیشتر دارن رو تست کنی.
پیشنهاد میشود: قهوه 60 40 روبوستا
میکس قهوه 50-50:
وقتی توی میکس دانه های استفاده شده برای قهوه اسپرسو نصف روبوستا و نصف دیگه عربیکا باشه یک طعم ترشی و تلخی همزمان تجربه میکنی که خیلی لذت بخشه و قهوه ات نه خیلی تلخه و نه خیلی ترش و اسیدی.
کافئین این ترکیب متوسط به بالاست و برای دم کردن با اسپرسو خیلی خیلی رایجه پس پیشنهاد میکنم این میکس قهوه اسپرسو رو تست کنی شاید بهترین ترکیب قهوه اسپرسو برای شما همین باشه.
راستی کیفیت این ترکیب به خاطر وجود دانه های عربیکا بیشتر از ترکیب هایی هستش که روبوستا زیاد دارن و همینطور قیمتش هم بالاتره(در کل قیمت قهوه عربیکا بیشتر از روبوستا هستش).
برای دیدن قهوه 50 عربیکا 50 روبوستا کلیک کنید.
میکس 70-30 عربیکا:
این ترکیب قهوه بهترین گزینه برای افرادیه که کافئین و گیرایی متوسط میخوان ولی براشون عطر و طعم قهوه و کیفیت اون مهم تره. دانه های عربیکا کیفیت بیشتری دارن و طعم های پیچیده تری ارائه میدن مثل طعم یاد های مرکباتی، میوه ای و وانیلی که در مقاله های بعدی کامل راجب اونا میخونیم.
طعم این ترکیب هم مقل 50-50 ملایم و بالنسه و شاید یکمی ترش باشه که اصلا ترشی زننده و ناخوشایندی نیست.
قهوه 100% عربیکا برای اسپرسو چطوره؟
یک شات قهوه اسپرسو 100 درصد عربیکا بهتون عطر فوق العاده، کیفیت بالا و طعم های شفاف رو ارائه میده یعنی میتونید طعم واقعی قهوه که با اسیدیته و کمی ترشی همراهه رو توی دهان حس کنی. کیفیت قهوه های 100 عربیکا بالاست و اسیدیته زیادی دارن. کافئین کم و غلظت کمتر از دیگر ویژگی های این نوع قهوه هستش.
اسیدیته یعنی یک حالتی بین ترشی و شیرینی و در واقع یک تعادل طعمی بین این دو که توی قهوه های 100% عربیکا خیلی خیلی بیشتر حس میشه.
حالا واضح تر میتونید تصمیم بگیرید که کدام میکس دانه های برای تهیه قهوه اسپرسو برای شما مناسب تره و در واقع بهترین ترکیب قهوه اسپرسو کدومه !
اگه بخوام بیشتر توضیح بدم اینکه دانه های قهوه عربیکا و روبوستا توی کدام کشور و منطقه رشد کردن هم خیلی توی طعم قهوه تاثیر گذاره مثلا برزیل که بزرگترین تولید کننده قهوه هستش طعم یاد های شکلاتی، کاراملی و میوه ای داره و غلظت (بادی قهوه) متوسط به بالاست ولی اسیدیته کمتر داره
از طرفی اتیوپی که اولین بار قهوه اونجا کشف شد طعم یاد های گلی، میوه ای مثل توت و … داره و اسیدیته بیشتر همراه با کیفیت بالاتر رو میرسونه.
مقالات مفید: فواید قهوه اسپرسو
برای اینکه قهوه اسپرسو کیفیت بالا و طعم خوب داشته باشه به این موارد باید تازه باشه و دقیقا مناسب اسپرسوساز ها آسیاب بشه چونکه آسیاب یا پودر کردن ریز تر باعث میشه طعم قهوه تلخ یا اصطلاحا over extraction باشه و اسیاب درشت تر باعث میشه قهوه به خوبی دم نشه یا اصطلاحا Under extraction بشه.
با دونستن همه این موارد میتونی هر روز قهوه خوشمزه تر و باب میل تری نوش جان کنی. اگر سوالی داری میتونی با پشتیبانی در میون بزاری تا راهنماییت کنن.
منابع :
جدول میکس قهوه اسپرسو:
نام ترکیب | نوع دانه | میزان کافئین | میزان تلخی | میزان اسیدیته | طعم و عطر |
---|---|---|---|---|---|
۱۰۰٪ روبوستا | روبوستا | بسیار زیاد | بسیار زیاد | کم | تلخ، خاکی، مغزی |
۷۰٪ روبوستا / ۳۰٪ عربیکا | ترکیبی | زیاد | زیاد | کم تا متوسط | تلخ، کمی کرمی، عطر آجیل |
۶۰٪ روبوستا / ۴۰٪ عربیکا | ترکیبی | زیاد | متوسط تا زیاد | متوسط | متعادل بین تلخی و اسیدیته، با کرمای خوب |
۵۰٪ روبوستا / ۵۰٪ عربیکا | ترکیبی | زیاد | متوسط | متوسط | متعادل، ترکیب عطر شکلات و میوهای |
۷۰٪ عربیکا / ۳۰٪ روبوستا | ترکیبی | متوسط | متوسط | متوسط تا زیاد | متعادل، کمی تلخ، طعم متعادل بین شکلاتی و میوهای |
۱۰۰٪ عربیکا | عربیکا | کم | کم | زیاد | میوهای، شیرین، اسیدیته بالا |
با جدول میکس قهوه اسپرسو حالا بهتر درباره بهترین ترکیب قهوه اسپرسو تصمیم میگیرید.
انواع نوشیدنی با قهوه اسپرسو:
نوشیدنی هایی مثل کاپوچینو و لاته بر پایه اسپرسو هستند یعنی از افزودن شیر و … به اسپرسو تهیه میشوند. در جدول زیر آن ها را میبینید.
نام قهوه | اسپرسو | شیر | آب | فوم شیر | توضیحات |
---|---|---|---|---|---|
اسپرسو | ✔ | ✘ | ✘ | ✘ | قهوه غلیظ با عطر و طعم قوی |
آمریکانو | ✔ | ✘ | ✔ | ✘ | اسپرسو رقیقشده با آب داغ |
کاپوچینو | ✔ | ✔ | ✘ | ✔ | نسبت مساوی اسپرسو، شیر بخار داده شده و فوم شیر |
لاته | ✔ | ✔ | ✘ | کم | بیشتر شیر با مقدار کمی فوم شیر |
ماکیاتو | ✔ | کم | ✘ | ✔ | اسپرسو با مقدار کمی فوم شیر |
موکا | ✔ | ✔ (با شکلات) | ✘ | ✔ | ترکیب اسپرسو، شیر، شکلات و فوم شیر |
محمدرضا آذرمند هستم. نویسنده مقالات، مسئول سئو و مدیر سایت فروشگاه خرید قهوه باندولینی.
افتخار همکاری با مجموعه هایی مثل پارسی هولدینگ، پارسی پودر، پارسی پت و... را دارم.
علاقه مند به دنیای عطر و طعم قهوه و اندکی باریستا 🙂
- azarmandhttps://bandolini.ir/author/azarmand/
- azarmandhttps://bandolini.ir/author/azarmand/
- azarmandhttps://bandolini.ir/author/azarmand/
- azarmandhttps://bandolini.ir/author/azarmand/