حساب کاربری

سبد خرید 0

سبد خرید شما خالی است.

بهترین قهوه عربیکا

زمان مطالعه3 دقیقه

بهترین قهوه های عربیکا
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۳تعداد بازدید : 41نویسنده : azarmand دسته بندی : وبلاگ
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

اگه عاشق قهوه ای و دنبال یه طعم خاص و درجه یک می گردی، قهوه عربیکا رو از دست نده! این دونه های خوش عطر و طعم، که توی کوه های بلند رشد می کنن، حسابی معروفن و طعمی ملایم، شیرین و اسیدیته متعادل دارن.

ولی بین این همه برند و مدل، واقعا بهترین قهوه عربیکا کدومه؟ از جامائیکا گرفته تا اتیوپی، از پاناما تا برزیل، هر کدوم از این قهوه ها یه شخصیت خاص دارن که می تونه حال و هوای صبحونه یا عصرونه تو حسابی دگرگون کنه!

توی این مقاله خیلی خلاصه بهترین قهوه عربیکا و بهترین نژاد هاش رو به همراه کشور هایی که بهترین دان قهوه عربیکا رو تولید میکنن برسی میکنیم و بعدش بهترین برند هایی که اون رو توی ایران و دنیا عرضه میکنن رو میشناسیم.

بهترین قهوه عربیکا

بهترین قهوه عربیکا

از بهترین قهوه های عربیکا که توی دنیا وجود دارن عربیکای بلومانتین در کشور جامائیکا و قهوه گیشا یا گشا در پاناما هستش. این دو قهوه از پرانترین و کمیاب ترین قهوه های عربیکا و قطعا از بهترین ها هستند. قهوه گشا حس شیرینی ملایمی داره و طعمش متعادله. قهوه بلومانتین هم همینطور.

هر منطقه ای که قهوه عربیکا تولید می کنه، ویژگی های خاص خودش رو داره. اینجا چند تا از بهترین هاش رو معرفی می کنم:

۱. جامائیکا بلو ماونتین (Jamaica Blue Mountain)

این قهوه یکی از گران ترین و کمیاب ترین قهوه های دنیاست که تو ارتفاعات جامائیکا رشد می کنه. طعمش بسیار متعادل، ملایم و بدون تلخی زیاده، با یه حس شیرینی خاص.

این قهوه در ارتفاعات کوه‌ های آبی جامائیکا رشد می‌کنه و یکی از متعادل‌ ترین قهوه‌های دنیا محسوب می‌شه. میزان تلخی بسیار کمی داره و طعمش کمی شیرینه، با رایحه‌ای که ترکیبی از کاکائو، بادام و کمی وانیل هست. به دلیل آب‌وهوای خاص این منطقه، این قهوه نسبت به سایر قهوه‌ ها اسیدیته‌ی پایین‌تر و لطافت بیشتری داره و به همین دلیل یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای قهوه‌خورهای حرفه‌ایه.

قهوه عربیکا

۲. گیشا پاناما (Panama Geisha)


یکی از خاص ترین قهوه های دنیا که از پاناما میاد و قیمت بالایی داره. طعمش بسیار میوه ای، گلی و شیرین با عطر بی نظیره.

این قهوه در ابتدا در اتیوپی کشف شد، اما پاناما بهترین نسخه از اون رو تولید کرد. طعمش بسیار ظریف، با نت‌های گل یاس، مرکبات و کمی شیرینی خاصه. دانه‌های گیشا بیشتر برای روش‌ های دم‌ آوری مثل کمکس و وی۶۰ استفاده می‌شن، چون این روش‌ ها به عطر و طعمش اجازه میدن بهتر نمایان بشه.

۳. یرگاچف اتیوپی (Ethiopian Yirgacheffe)


اتیوپی زادگاه قهوه است و یرگاچف یکی از بهترین قهوه های این کشوره. طعمش میوه ای، مرکباتی و کمی گلیه و برای کسایی که اسیدیته بالا دوست دارن عالیه.

بیشتر بخوانید: کشور های تولید کننده قهوه عربیکا

۴. کنیا AA (Kenyan AA)قهوه عربیکا کنیا

 


این قهوه قوی، خوش طعم و پر از رایحه های توتیه. اسیدیته بالا و حس میوه ای اون باعث شده یکی از محبوب ترین قهوه های عربیکا باشه.

این قهوه دونه‌ های درشتی داره (AA نشون‌ دهنده‌ ی اندازه‌ ی بزرگ دونه‌ هاست) و به خاطر فرآوری خاصش، یکی از قهوه‌ های پیچیده و خوش‌ طعم دنیاس. اسیدیته‌ی بالایی داره و طعم غالبش ترکیبی از توت وحشی، انگور قرمز و گاهی هم کمی ادویه‌ های گرم مثل دارچینه. اگه یه قهوه با طعم قوی و عمیق می‌خوای، کنیا AA می‌تونه یه گزینه عالی باشه، مخصوصاً برای روش‌های دم‌ آوری مثل فرنچ پرس یا کمکس.

قهوه عربیکا کنیا رو توی اسن صفحه ببین.

۵. کلمبیا سوپریمو (Colombian Supremo)


اگه یه قهوه متعادل با طعم شیرین و کمی کاراملی می خوای، قهوه کلمبیا انتخاب خوبیه. این قهوه جزو استاندارد ترین قهوه های عربیکاست و تلخی متوسطی داره.

قهوه سوپریمو، یکی از باکیفیت‌ ترین دونه‌های این کشوره. دونه‌ ها درشت هستن و طعم متعادلی دارن که ترکیبی از کارامل، آجیل و کمی شکلاته. اسیدیته‌ی این قهوه متوسطه، که باعث می‌شه تلخی زیادی نداشته باشه، ولی همچنان یه طعم غنی و دلچسب ارائه بده.

این قهوه برای انواع روش‌ های دم‌ آوری مثل اسپرسو، کمکس و حتی قهوه‌ سازهای فیلتری گزینه‌ ی خیلی خوبیه.

بعدا توی یک مقاله کامل راجب انواع روش های دم آوری توضیح میدم.قهوه برزیل سانتوس

مشاهده: قهوه عربیکا کلمبیا

۶. برزیل سانتوس (Brazil Santos)

 


قهوه برزیلی معمولا طعم آجیلی، شکلاتی و تلخی ملایمی داره. برای کسانی که یه قهوه نرم و ملایم می خوان، گزینه خیلی خوبیه.

این قهوه اسیدیته‌ ی کمی داره، طعمش متعادل و نرم، با نت‌ های غالبی از شکلات، آجیل و کمی کارامله. برای کسایی که یه قهوه ملایم و کم‌اسید دوست دارن، گزینه‌ای عالیه. معمولاً در ترکیبات اسپرسو از این قهوه استفاده می‌شه، چون یه کرمای خوب و طعم شیرین به اسپرسو میده.

در ضمت برزیل بزرگترین صادر کننده قهوه در جهان هستش.

برای دیدن قهوه سانتوس برزیل کلیک کنید.

چطور بهترین نوع قهوه عربیکا رو انتخاب کنیم؟

انتخاب بهترین قهوه عربیکا با این که خیلی بستگی به سلیقه شما داره ولی به نظر من عربیکا گشا و کنیا AA برای همه سلیقه ها لذت بخش و بی نظیره. قهوه سانتوس برزیل هم از بهترین قهوه های عربیکایی هستش که معمولا همه اون رو دوست دارن و قیمتش هم نسبت به بقیه خاستگاه ها کمتره.

با جدول زیر بهتری میتونی انتخاب کنی که کدوم کشور و کدوم قهوه عربیکا رو بیشتر دوست داری.

نوع قهوه عربیکا طعم غالب اسیدیته عطر و رایحه مناسب برای چه افرادی
گیشا پاناما میوه‌ای، گلی، کمی شیرین بالا شکوفه‌های یاس، مرکبات عاشقان قهوه‌های خاص و لوکس
جامائیکا بلو ماونتین متعادل، ملایم، کمی شیرین متوسط کاکائو، بادام، وانیل کسانی که طعم‌های نرم و متعادل دوست دارن
یرگاچف اتیوپی مرکباتی، گلی، میوه‌ای بالا لیمو، یاس، هلو طرفداران قهوه‌های اسیدی و عطری
کنیا AA قوی، توت‌مانند، کمی تند بالا توت وحشی، انگور قرمز کسانی که قهوه‌های اسیدی و قوی می‌پسندن
کلمبیا سوپریمو کاراملی، آجیلی، کمی شکلاتی متوسط کارامل، شکلات شیری افرادی که قهوه‌ای متعادل با شیرینی طبیعی دوست دارن
برزیل سانتوس آجیلی، شکلاتی، تلخی کم کم فندق، کاکائو عاشقان قهوه‌های نرم و اسپرسو

 

بهترین نوع قهوه عربیکا

بهترین نژاد قهوه عربیکا

بهترین نوع قهوه عربیکا از نظر گونه تاپیکا و بورن و البته کاتورا هستن. این گونه های قهوه عربیکا هر کدام ویژگی های طعمی خاصی دارن و از همه شناخته شده تر هستند مثلا تاپیکا طعم ملایم داره و توی خیل یاز کشور ها کشت میشه و بوربن معروف ترین نژاد عربیکا هستش که طعم پیچیده و عطر بی نظیری داره.

این نژادها به خاطر شرایط آب‌ و هوایی، خاک و روش‌ های کشاورزی مختلف در مناطق مختلف جهان به وجود اومدن.

1. تایپیکا (Typica)

تایپیکا یکی از قدیمی‌ ترین و اصلی‌ ترین نژادهای قهوه عربیکا هست که به عنوان مبنای خیلی از نژادهای دیگه هم به حساب میاد. این نوع قهوه در کشورهای مختلف کشت میشه و طعمی ملایم و متعادل داره.

2. بوربن (Bourbon)

بوربن یه نژاد معروف قهوه عربیکاست که بیشتر در مناطق مختلف آمریکای جنوبی و مرکزی کشت میشه. طعم این قهوه معمولاً پیچیده و شیرینه و خیلی محبوبه.

3. کاتورا (Caturra)

کاتورا یه جهش طبیعی از تایپیکاست که ارتفاع درختاش کمتره و همین باعث میشه که برداشت اون راحت‌تر باشه. این نژاد طعمی متعادل داره و به دلیل تولید بیشتر، در خیلی از مناطق کشت میشه.

4. کاتیمور (Catimor)

کاتیمور یه هیبرید (ترکیب) از تایپیکا و بوربنه که به خاطر مقاومت بالا در برابر بیماری‌ها و سازگاری با شرایط مختلف معروفه. این نژاد خیلی پرطرفداره.

5. جکسون (Jackson)گونه های قهوه عربیکا

جکسون یکی از نژادهای خاص قهوه عربیکاست که بیشتر در مناطق خاصی کشت میشه. این قهوه طعم منحصربه‌فردی داره و خیلی مورد توجه قهوه‌دوست‌ها قرار گرفته.

 

6. کونا (Kona)

کونا نژادیه که در هاوایی کشت میشه. به خاطر شرایط خاص آب‌وهوایی این منطقه، قهوه کونا طعمی نرم و ملایم داره و خیلی شیرین و خوش‌طعمه. این قهوه یکی از گران‌ترین‌هاست.

7. پاکامارا (Pacamara)

پاکامارا یه نژاد هیبریدیه که از ترکیب ماراگوجیپ و پاکاس به وجود اومده. این قهوه به خاطر دانه‌های بزرگ و طعم پیچیده‌ای که داره، از بقیه نژادها متفاوت‌تره.

8. ویلابوس (Villalobos)

ویلابوس یه نژاد کمتر شناخته‌شده‌ست که در بعضی مناطق خاص کشت میشه. این نژاد طعم خاص و ویژگی‌های منحصر به فردی داره که قهوه‌دوست‌ها رو به خودش جذب کرده.

این نژادهای مختلف قهوه عربیکا هرکدوم ویژگی‌ها و طعم‌های خاص خودشون رو دارن و به همین دلیل انتخاب بهترین نژاد بستگی به سلیقه فردی و نیازهای کشاورزی داره.

نام نژاد ویژگی‌ها طعم
تایپیکا (Typica) قدیمی‌ترین و اصلی‌ترین نژاد قهوه عربیکا ملایم و متعادل
بوربن (Bourbon) نژادی معروف که در آمریکای جنوبی و مرکزی کشت می‌شود پیچیده و شیرین
کاتورا (Caturra) جهش طبیعی از تایپیکا، ارتفاع کمتر درختان متعادل و با اسیدیته ملایم
کاتیمور (Catimor) هیبرید تایپیکا و بوربن، مقاوم به بیماری‌ها طعم متعادل و با طعم کمی تلخ
جکسون (Jackson) نژادی خاص که در مناطق خاص کشت می‌شود منحصربه‌فرد و با طعم ملایم
کونا (Kona) کشت شده در هاوایی، طعم ملایم و شیرین نرم و شیرین، یکی از گران‌ترین‌ها
پاکامارا (Pacamara) هیبرید ماراگوجیپ و پاکاس، دانه‌های بزرگ طعم پیچیده و میوه‌ای
ویلابوس (Villalobos) کم‌تر شناخته شده، در برخی مناطق خاص کشت می‌شود طعم خاص و منحصر به فرد

 

بهترین قهوه عربیکا برای کجاست

یکی از بهترین مناطق تولید قهوه عربیکا برای اتیوپیه. اتیوپی زادگاه قهوه‌ ست و بیشتر قهوه‌ های عربیکا از اینجا میان. قهوه‌ های اتیوپی طعمی میوه‌ ای و گلی دارند و خیلی از قهوه‌ خور ها این طعم‌های روشن و تازه رو دوست دارند. البته مناطق مختلف اتیوپی طعم‌های متفاوتی دارن و در بعضی مناطق مثل یرگاچف، طعم‌های خاص‌تری مثل مرکبات و گل‌ها بیشتر به چشم میاد.

کلمبیا هم یکی دیگه از مناطقیه که قهوه عربیکا باکیفیت زیادی تولید می‌کنه. قهوه‌های کلمبیا به خاطر طعم متعادل و شیرینی طبیعی‌شون معروفن. این قهوه‌ها معمولاً اسیدیته‌ای متوسط دارن و بیشتر کسانی که به دنبال قهوه‌ای ملایم و در عین حال خوش‌طعم هستن، کلمبیا رو ترجیح میدن.

اگر بخوایم به یه منطقه دیگه اشاره کنیم، هاوایی رو نباید فراموش کنیم. قهوه کونا که در هاوایی کشت میشه، یکی از قهوه‌های گران‌قیمت و باکیفیت دنیاست. طعم این قهوه خیلی نرم و شیرینه و به خاطر شرایط خاص آب‌وهوایی هاوایی، قهوه‌ای کاملاً متفاوت از بقیه مناطق داره.

در نهایت، هر کسی ممکنه طعم خاصی رو دوست داشته باشه. مثلا قهوه‌های کنیا که طعمی میوه‌ای و اسیدیته بالا دارن، برای کسانی که دنبال قهوه‌ای با طعم روشن‌تر و برجسته‌تر هستن مناسبه. هرچقدر که منطقه و روش فرآوری قهوه متفاوت باشه، در نهایت چیزی که تعیین‌کننده کیفیت قهوه‌ست، طعم و رایحه‌ایه که از هر دانه به شما می‌رسه.

بهترین برند قهوه عربیکابهترین برند قهوه عربیکا

 

۱. لوئیجی:

برند لوئیجی از ایتالیا شناخته شده و به خاطر قهوه‌های عربیکا با کیفیت عالی معروفه. این برند قهوه‌های ملایم و متعادل با طعم‌های میوه‌ای و شکلاتی تولید می‌کنه که طرفداران زیادی در سراسر دنیا داره.

۲. کولمبیا (Colombia):

اگر به دنبال قهوه عربیکا با طعم متعادل و شیرین هستید، قهوه‌های برند کولمبیا می‌تونن گزینه خوبی باشن. این برند به دلیل داشتن قهوه‌های کلمبیایی با طعم‌های ملایم و اسیدیته متوسط شهرت زیادی پیدا کرده.

۳. اتیوپیا یرگاچف (Ethiopia Yirgacheffe):

قهوه عربیکا یرگاچف از اتیوپی یکی از محبوب‌ترین انواع قهوه است. این برند به دلیل طعم‌های میوه‌ای و گلی که در قهوه‌های خودش داره، بسیار محبوبه و طرفداران زیادی در سراسر جهان داره.

۴. استارباکس (Starbucks):

استارباکس یکی از برندهای معروف جهانیه که قهوه عربیکا با کیفیت بالا تولید می‌کنه. این برند به خاطر انتخاب دانه‌های عربیکا با کیفیت و فرآوری خاص خود شناخته شده و برای کسانی که به دنبال طعم قوی و غنی هستند، گزینه مناسبیه.

۵. جیکوبس (Jacobs):

برند جیکوبس از آلمان یکی از معتبرترین برندها در صنعت قهوه است. قهوه‌های عربیکا این برند به خاطر طعم‌های غنی و رایحه دلنشینی که دارن، خیلی محبوب هستند.

۶. کونا هاوایی (Kona Hawaii):

قهوه کونا که در هاوایی کشت میشه، به عنوان یکی از بهترین و گران‌ترین قهوه‌های جهان شناخته می‌شه. برندهای مختلفی این قهوه رو تولید می‌کنن و به دلیل طعم نرم و شیرینش، خیلی طرفدار داره.

در نهایت، انتخاب بهترین برند قهوه عربیکا کاملاً به سلیقه فردی شما بستگی داره. برای تجربه‌های مختلف، پیشنهاد می‌کنم چند برند مختلف رو امتحان کنید تا بهترین طعم رو پیدا کنید.

بهترین قهوه عربیکا در ایرانبهترین قهوه عربیکا در ایران

 

در ایران برند های زیادی قهوه های عربیکا با کیفیت رو وارد و بعد از روست عرضه میکنن مثل کافی استور و ملو کافی و باندولینی که دارید این مطلب رو توش میخونید. قهوه باندولینی انواع دان قهوه با کیفیت و تخصصی رو وارد میکنه و بعد از روست به صورت مستقیم برای خریدار میفرسته.

 

طعم قهوه عربیکا:

طعم قهوه عربیکا معمولا لذت بخش، ملایم و متعادل و همراه با اسیدیته طبیعی خود گیاه هستش. اسیدیته یعنی طعمی مثل سیب ترش که چیزی بین ترش بودن و شیرین بودنه.
طعم شیرینی قهوه عربیکا خیلی بیشتر از روبوستاست و رایجه بینظیری هم داره که توی قهوه روبوستا به چشم نمیخوره.

البته هر خاستگاه و کشور تولید کننده قهوه عربیکا خودش طعم و رایحه خاص خودش رو داره.

محمدرضا آذرمند
seo manager-ceo-author |  + posts

محمدرضا آذرمند هستم. نویسنده مقالات، مسئول سئو و مدیر سایت فروشگاه خرید قهوه باندولینی.
افتخار همکاری با مجموعه هایی مثل پارسی هولدینگ، پارسی پودر، پارسی پت و... را دارم.
علاقه مند به دنیای عطر و طعم قهوه و اندکی باریستا 🙂

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول